The Antimonopoly Committee of Ukraine has announced that it has granted permission to Ola Fine LLC, owned by investor Maxim Krippa, to acquire Parus Holding LLC, owned by Vadym Stolar. According to the YouControl service, Ola Fine LLC operates through the ARS Capital fund, which is managed by a well-known businessman.

This was reported by the press service of the AMCU.

Businessman Vadym Stolar, through his Genesis fund, owned 80% of the shares of Parus Holding LLC, which owns the Parus business center located in the heart of Kyiv. The remaining 20% is owned by Vadym Stolar’s ex-wife, Inna Maistruk, through the Stream Investment fund.

Classified as Class A, the 33-storey Parus Business Center with an area of 70,000 square meters is one of the most prominent real estate properties in the capital.

This deal comes on the heels of the previous sale of the business center by renowned developer Vagif Aliyev to People’s Deputy Vadym Stolar in early February 2021.

Parus Business Center – characteristics and what it is known for

БЦ “Парус” – це споруда у центрі Києва, яка представляє собою не лише символ престижу, а й високотехнологічний об’єкт нерухомості. Висота БЦ сягає 136 метрів (з антеною – 156 метрів), загальна кількість поверхів складає 33, включаючи два технічні. Перекриття в офісних приміщеннях витримують навантаження до 450 кг/м², що підтверджує їхню надійність та безпеку. Бізнес-центр також оснащений різноманітними сервісами, включаючи конференц-зали, кафе, ресторани, автосалон та інші заклади. Загальна корисна площа поверхів становить 75 000 квадратних метрів, що забезпечує величезний потенціал для оренди та розвитку бізнесу. Усі ці характеристики роблять БЦ “Парус” привабливим для компаній, що шукають сучасний та комфортабельний офіс у серці столиці.

Що відомо про нового власника “Паруса” Максима Кріппу  

Важливо зазначити, що Макс Кріппа не тільки активний у сфері нерухомості, але й відомий як інвестор українських технологічних компаній. Нещодавно він став власником кіберспортивної команди NAVI та розробника гри S.T.A.L.K.E.R., української компанії GSC Game World, що свідчить про його активну роль у розвитку сучасних технологій в Україні.

Крім того, Максим Кріппа відомий своєю активною благодійною діяльністю. Як засновник і власник благодійного фонду MK Foundation, він активно допомагає українській армій. Фонд MKF на системній основі за власні кошти підтримує захисників Україні. Організація сфокусована на передачі автівок на фронт. Примітно, що фонд напряму спілкується з військовими та оперативно закриває їхні потреби. У грудні 2023 року MKF передав військовим тисячну автівку і не зупинився на цьому, а продовжив активну роботу.